Zaprojektowana dla zabezpieczania pomieszczeń, w których występuje szczególne zagrożenie pożarami olejów i tłuszczów jadalnych. Szeroko stosowana w gastronomii i kuchniach domowych. Gasi również urządzenia elektryczne pod napięciem do 1000 V.
Produkowana zgodnie z wymaganiami rynku krajowego i unijnego w oparciu o certyfikowany system jakości ISO 9001. Spełnia wymagania normy europejskiej EN3 oraz Dyrektywy Bezpieczeństwa PED 2014/68/UE.
| Skuteczność gaszenia: | 8A 55B 40F |
| Masa środka gaśniczego: | 2 l |
| Czynnik roboczy: | N2 |
| Czas działania: | 12 s |
| Ciśnienie próbne zbiornika: | 27 bar |
| Ciśnienie robocze: | 15 bar |
| Zakres temperatur stosowania: | -30 °C / +60 °C |
| Masa całkowita: | 4,1 kg |
| Maks. Napięcie gaszonego urządz.: | 1000 V |
| Całkowita wysokość: | 411 mm |
| Średnica zbiornika: | 110 mm |